Вплив фінансової діяльності уряду Російської імперії на розвиток підприємств важкої промисловості сходу й півдня України в 1914–1916 рр. - Синявська, Л.І. (Український історичний журнал, 2014)
Визначено вплив організації фінансування військових замовлень на розбудову
промисловості воєнного часу та загальну мілітаризацію російської економіки.
Проаналізовано урядові заходи у відповідній сфері, котрі зумовлювали ефективне функціонування промислових підприємств сходу й півдня України впродовж 1914–1916 рр. Defined the influence of finance military contracts to build military industry and
the militarization of the economy. Analyzed the influence of government measures
in the financial policy of the Russian empire in the industrial activities of the east
and south of Ukraine in 1914–1916.