Образ німців у воєнній поезії: за матеріалами преси Києва (серпень – грудень 1914 р.) - Басенко, І.В. (Український історичний журнал, 2014)
Досліджується образ ворога, витворений у київській пресі в перші місяці світової
війни. Як джерело виступає поезія, що побачила світ на шпальтах найбільших
щоденних часописів Києва. Ілюструється спектр уявлень про німців, їх залежність від соціального статусу та політичних поглядів авторів публікацій. The article examines image of the Germans, created by the press during first months
of the World War I. It is based on poetry, published in Kyiv’s most prominent daily
newspapers. The study depicts variety of perceptions about Germans, which differ
upon social position and political views of authors.