Монографія «Політичні та економічні зв’язки України з Росією в середині XVІІ ст.» у науковій спадщині Ф.Шевченка (до 100-ліття від дня народження) - Ясь, О.В. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається конструкція праці знаного історика у світлі його текстів другої половини 1950 – початку 1960-х рр. Аналізується рецепція монографії Ф.Шевченка в
тодішньому українському радянському історієписанні. The article researches the construction of famous historian’s work in the light
of his texts of second half of 1950 – early 1960s. Author analyzes the reception of
F.Shevchenko’s monograph in Ukrainian Soviet historiography of those times.