Дисковый диэлектрический резонатор для низкотемпературных магниторезонансных исследований в миллиметровом и субмиллиметровом диапазонах длин волн - Деркач, В.Н.; Багмут, Т.В.; Головащенко, Р.В.; Корж, В.Г.; Недух, С.В.; Тарапов, С.И. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Приведено описание экспериментов по исследованию эффекта электронного спинового резонанса (ЭСР) в миллиметровом диапазоне длин волн с резонансной ячейкой в виде высокодобротного дискового диэлектрического резонатора (ДДР) на модах шепчущей галереи. Наведено опис експериментів (з) дослідження ефекту електронного спінового резонансу (ЕСР) у міліметровому діапазоні довжин хвиль з резонансною коміркою у вигляді дискового діелектричного резонатора (ДДР) на модах шепочучої галереї. В діапазоні робочих температур дотягнуто значення добротності ДДР Q = 30000–38000 з реперною ЭСР меткой. The description of electron spin resonance experiments in millimeter wave range by using the resonant cell as a high quality disk dielectric resonator on whispering gallery modes is resulted. The value of quality factor Q=30000?38000 is achieved with ESR mark in the field of working temperatures about Т = 4,2 K.