Перша п'єса М.Л. Кропивницького "Микита Старостенко, або не счуєся як лихо спобіжить" - Киричок, М.С. (Культура народов Причерноморья, 2001)
У статті вперше розглядаються художні якості п’єси М. Кропивницького “Микита Старостенко, або
не счуєся як лихо спобіжить”, яка знаходиться ще й дотепер у рукописному вигляді, вказується на її значення у розвиткові української драматургії другої половини ХІХ століття