Державний устрій України: проблемні питання теорії, практики державного будівництва та удосконалення його форми - Прімишев, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2001)
У статті освічені проблемні питання теорії і практики державного
будівництва з точки зору форми державного устрою. Визначені основні дефіниції, переваги і недоліки існуючих форм державного устрою. Приведені
докази доцільності унітаризму України на сучасному етапі перетворень та
шляхи його удосконалення з метою ефективного функціонування влади в цілому. В статье освещены проблемные вопросы теории и
практики государственного строительства с точки зрения форм государственного устройства. Определены основные дефиниции, преимущества и
недостатки существующих форм государственного устройства. Приведены
доказательства целесообразности унитаризма в Украине на современном
этапе преобразований и пути его совершенствования с целью эффективного
функционирования государства в целом. Theoretical and practical issues of creation are reflected in this article from
the standpoint of forms of state organization. There are determined the main definitions,
advantages and disadvantages of existent forms of state organization.
There are produced proofs of expediency of unitarism in Ukraine on the presentday
stage of transformation with the purpose of the effective functioning of the state as the whole.