Механізми формування, структура та термоелектричні властивості парофазних конденсатів PbTe:Bi/ситал - Фреїк, Д.М.; Биліна, І.С.; Межиловська, Л.Й.; Уманців, Р.В.; Михайлюк, В.В. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Представлені результати комплексних досліджень механізмів зародження і процесів росту, топології поверхні наноструктур у парофазних конденсатах легованого вісмутом плюмбум телуриду PbTe:Bi, вирощених за різних технологічних факторів: температури випарування наважки ТВ = (920—1020) К, температури осадження (підкладки) ТП = (420—520) К, часу осадження τ = (3—120) c на полікристалічному ситалі. Представлены результаты комплексных исследований механизмов зарождения и процессов роста, топологии поверхности наноструктур в парофазных конденсатах легированного висмутом теллурида свинца PbTe:Bi, выращенных при различных технологических факторов: температуры испарения навески ТВ = (920—1020) К, температуры осаждения (подложки) ТП = (420—520) К, времени осаждения τ = (3—120) c на поликристаллическом ситалле. Presented the results of comprehensive research the mechanism of nucleation and growth processes, surface topology in nanostructures doped bismuth vapor-phase condensates Lead Telluride PbTe:Bi, grown on various technological factors: temperature sample vaporation TV = (920—1020) K, deposition temperature (substrate) TS = (420—520) К, deposition time τ = (3—120) s on polycrystalline ceramics. Робота виконана згідно наукових проектів відділу публічної дипломатії НАТО програми «Наука заради миру» (NUKR, SEPP 984536), та МОН України (Державний реєстраційний номер 0113U000185).