Особливості русифікації в УРСР у другій половині 1950 – першій половині 1960-х рр. (з історії мовної проблеми) - Парахіна, М.Б. (Український історичний журнал, 2014)
Ідеться про суспільно-політичний і мовно-культурний контексти підготовки й ухвалення закону УРСР 1959 р. «Про зміцнення зв’язку школи з життям і про дальший розвиток системи народної освіти в Українській РСР». The article covers the social-political and language-cultural contexts of the preparation and adoption of the Law of USSR of 1959 “On strengthening the connections between school and life and the further development of public education in the Ukrainian SSR”.