Соціалізація процесів управління в системі споживчої кооперації України - Харічкіна, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Мета дослідження полягає в обгрунтуванні теоретичних аспектів соціалізації процесів управління та доцільності реформування і законодавчого закріплення прав працівників брати участь в управлінні підприємством, що визначило завдання щодо аналізу адаптації підприємств та організацій споживчої кооперації до принципів світового економічного простору з урахуванням соціальної складової. Цель исследования заключается в обосновании теоретических аспектов социализации процессов управления и целесообразности реформирования и законодательного закрепления прав работников принимать участие в управлении предприятием, что определило задание относительно анализа адаптации предприятий и организаций потребительской кооперации к принципам мирового экономического пространства с учетом социальной составляющей.