Твердость и адгезионная прочность ионно-плазменных покрытий квазибинарных систем TiB₂-WB₂ и TiC-WC - Соболь, О.В.; Шовкопляс, О.А.; Сребнюк, П.А.; Арсеенко, М.Ю. (Физическая инженерия поверхности, 2015)
У роботі досліджено вплив умов формування іонно-плазмових покриттів квазібінарних систем TiB₂-WB₂ і TiC-WC із різним вмістом металічних складових на їх механічні властивості: твердість і адгезійну міцність під час відриву в процесі скретч-тестування. The article investigates how the formation conditions of ion-plasma coatings for TiB₂-WB₂ and TiC-WC quasi-binary systems with different levels of metallic components influence such mechanical properties of theirs as hardness and adhesive strength under separation conditions in process of scratch-testing.