Структуроутворення та властивості композиційних матеріалів алмаз–(Fe-CuNi-sn), отриманих гарячим пресуванням - Геворкян, Е.С.; Мечник, В.А.; Бондаренко, М.О.; Нестеренко, Ю.В.; Мельник, О.М.; Чишкала, В.О.; Литовченко, С.В. (Физическая инженерия поверхности, 2015)
Проведено порівняльне дослідження структури та властивостей композиційних матеріалів алмаз–(Fe-Cu-Ni-Sn), отри-маних гарячим пресуванням (тиск 0,5–40 МПа, температура 20–800 °С) та спіканням у прес-формі (у водні, температура 800 °С, тривалість 1 година) з гарячим допресовуванням за різного тиску. Проведено сравнительное исследование структуры и свойств композиционных материалов алмаз–(Fe-Cu-Ni-Sn), полученных горячим прессованием (давление 0,5–40 МПа, температура 20–800 °С) и спекания в пресс-форме (в водороде, температура 800 °С, продолжительность 1 час) с горячим допрессованием при разном давлении. A comparative study of the structure and properties of the diamond composite materials (Fe-Cu-Ni-Sn), obtained by hot pressing (pressure 0.5–40 MPa, temperature of 20–800 °C) and the sintering of the mold (in hydrogen temperature is 800 °C, duration 1 hour) with hot before pressure at different pressures.