Источник нейтронов ННЦ ХФТИ - Айзацкий, Н.И.; Борц, Б.В.; Водин, А.Н.; Демченко, П.А.; Зелинский, А.Ю.; Карнаухов, И.М.; Кушнир, В.А.; Митроченко, В.В.; Мыцыков, А.О.; Неклюдов, И.М.; Олейник, С.Н.; Пеев, Ф.А.; et al. (Вопросы атомной науки и техники, 2012)
Приведены концепция и основные характеристики источника нейтронов, основанного на подкритической урановой сборке, управляемой линейным ускорителем электронов. Первичные нейтроны образуются в результате фотоядерных реакций в мишени из вольфрама или природного урана. Conception and basic descriptions of a neutron source based on a subcritical uranium assembly driven by a linear electron accelerator are presented. The primary neutrons are produced as a result of photonuclear reactions in a tungsten or natural uranium target. Надано концепцію та основні характеристики джерела нейтронів на основі підкритичної уранової збірки, що керується лінійним прискорювачем електронів. Первинні нейтрони утворюються в наслідок фотоядерних реакцій в мішені з вольфраму або природного урану.