Джерела з історії ОУН та УПА радянського походження: схема класифікації, змістова сторона - Папакін, Г.В. (Український історичний журнал, 2014)
Здійснено аналіз видового складу документів партійно-радянського походження,
які розкривають перебіг та особливості боротьби правлячого у СРСР режиму
з організованими формами українського національно-визвольного руху 1939–
1956 рр., насамперед з УПА та підпіллям ОУН. На підставі документальних
свідчень робиться висновок про непримиренний характер, переважно репресивний зміст цієї боротьби, подано типологію відповідних джерел. Done analysis of specific composition of records party-soviet origins which expose
movement and specifics of fight USSR’s regime with the organized forms of Ukrainian
national liberation movement 1939–1956, above all things with Ukrainian Insurgent
Army and underground of Organization of Ukrainian Nationalists. On the basis
of the mentioned documentary certificates drawn conclusion about irreconcilable
character, mainly repressive forms of this fight, given typology of the proper sources.