Діяльність ґенерала Олександра Рогози на посаді військового міністра Української Держави (травень – листопад 1918 р.) - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2014)
Досліджується діяльність О.Рогози як члена Ради Міністрів Української
Держави, використання ним урядових можливостей для законодавчого, матеріально-технічного та кадрового забезпечення процесу розбудови збройних
сил. Висвітлюється політична позиція, відносини з колеґами та гетьманом П.Скоропадським. The article researches activity of O.Rohoza as the member of Council of Ministers of
the Ukrainian State, usage of O.Rohoza the government facilities for legislative, material-
technical and peopleware of armed forces development process. Author lights
the attitude in political state of affairs, relationships with the P.Skoropads’kyi.