Над чим сміялися в Київській Русі - Ричка, В.М. (Український історичний журнал, 2014)
Здійснюється спроба осягнути змістове наповнення феномену сміху, виявити
вузлові елементи сміхової культури Русі, розкрити багатобарвний світ емоційних переживань середньовічних спільнот. The article attempts to understand the meaning content of the phenomenon of laughter, to
detect the nodal elements of culture of laughter of Kyivan Rus’, to reveal the multicoloured
word of emotional experiences of medieval communities.