Найбільша воєнна операція на українських теренах (до 70-річчя вигнання нацистських окупантів з України) - Грицюк, В.М.; Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 2014)
Дніпровсько-Карпатська стратегічна наступальна операція стала однією з наймасштабніших
у Другій світовій війні, вирізняючись залученими силами й засобами, просторовим розмахом, втратами. Водночас це була найбільша воєнна
операція на теренах України. Бойові дії тривали понад 100 діб, розгорнувшись на фронті 1400 км. Загальні втрати радянських військ стали найвищими серед усіх стратегічних операцій німецько-радянської війни. The Dnipro-Karpathian strategic operation became the one of the greatest during the
World War II, differing in involved forces and aids, spatial scope, losses. Moreover, this
operation was the biggest on the territory of Ukraine. The fight, which lasted more than
100 days, involved about a 1400 km of front. Total losses of Soviet army became the
biggest from all strategic operations of German-Soviet War.