Методичні підходи до моделювання відтворення лісових ресурсів - Хитріна, Ю.А. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2007)
Розглядаються методологічні та методичні підходи до розробки системи моделей відтворення лісових ресурсів на основі визначення стану та факторів, що негативно впливають на відтворення лісових ресурсів.