Вплив температури карбонізації активованого нанопористого вуглецевого матеріалу на його електрохімічні властивості - Бойчук, Т.Я.; Будзуляк, І.М.; Рачій, Б.І.; Іванічок, Н.Я. (Физическая инженерия поверхности, 2015)
В роботі проведено дослідження електрохімічних властивостей нанопористого вуглецю, карбонізованого при різних температурах. Встановлено, що активація вуглецевого матеріалу приводить до збільшення кількості пор та оптимізації морфології. Розраховано значення питомої ємності СК на основі термічно активованих вуглеців та встановлено, що максимальною питомою ємністю (порядку 180 Ф/г) володіє зразок з температурою карбонізації 973 К. В работе проведено исследование электрохимических свойств нанопористого углеродного материалла, карбонизированного при различных температурах. Установлено, что активация углеродного материала приводит к увеличению количества пор и оптимизации морфологии. Рассчитано значение удельной емкости СК на основе термически активированных углеродных материаллов и установлено, что максимальная удельной емкостью (порядка 180 Ф/г) обладает образец с температурой карбонизации 973 К. The paper studied the electrochemical properties of nanoporous carbon, carbonated at different temperatures. Established that activation of the carbon material leads to an increase in pore quantity and morphology optimization. The values of specific capacity of supercapacitor based on thermally activated carbon were calculated аnd found, that the maximum of specific capacity (about 180 F/g) has a sample with carbonization temperature 973 K.