Соцiальний захист особи як поняття сучасної юридичної науки - Кулачок, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Соцiальний захист особи є одним із найважливiших напрямків соціальної полiтики в сучасному свiтi, бо перестав бути внутрiшньою справою окремої держави i постає як вимога мiжнародного спiвтовариства. Ступiнь соцiальної захищеностi особи є яскравим показником розвинутостi та цивiлiзованостi певного суспiльства, рівня розвитку відповідної держави.