Функціональні задачі управління віртуальним виробництвом - Подчасова, Т.П. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2007)
У статті розглянуто сутність змін, що відбулися у сучасній економіці та об’єктивно обумовили необхідність створення віртуальних виробництв. Проаналізовано шляхи та етапи автоматизації управління промисловими підприємствами. Розглянуто перспективи подальшого розвитку такої автоматизації.