Специфіка реалізації категорії оцінки у фразеології сучасної української художньої публіцистики - Равлюк, С.І. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Основною метою цієї статті є визначення основних концептів реальної дійсності, на яких базуються фразеологічні звороти у текстах художньо-публіцистичних виступів українських письменників Л.Костенко, І.Дзюби, І.Драча, П.Мовчана, Ю.Мушкетика, Д.Павличка, В.Яворівського, та ціннісні уявлення, ціннісне ставлення цих майстрів слова до концептів навколишнього світу.