Міжнародна наукова конференція «Методологічні й концептуальні питання дослідження історії русинів та українців у Центрально-Східній Європі» й засідання комісії істориків України та Словаччини у Високих Татрах - Віднянський, С.В.; Мушинка, М.І.; Реєнт, О.П. (Український історичний журнал, 2014)
6–7 листопада 2014 р. у Конґресовому центрі Словацької академії наук
(САН) у Старій Лесні (Високі Татри) відбулася міжнародна наукова конференція
«Методологічні й концептуальні питання дослідження історії русинів та українців
у Центрально-Східній Європі». Її організаторами виступили Інститут суспільних
наук САН (Кошице), Університет Матея Бела (Банська-Бистриця) та Інститут історії
України НАНУ (Київ).