Категорія «цивілізаційна ідентичність» як об’єкт історіографічного дослідження: сучасні інтерпретації - Куций, І.П. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядаються сучасні наукові інтерпретації категорії «цивілізаційна ідентичність
» як одного з виявів колективної ідентичності. Проаналізовано специфіку
побутування цього поняття у зарубіжній та українській науці. Окреслено кореляції
цивілізаційної ідентичності з іншими формами колективної ідентичності.
З’ясовуються перспективи дослідження цивілізаційної ідентичності в українській
історіографії. This paper investigates modern scientific interpretations of the category of
“civilization identity” as a manifestation of collective identity. The specificity of
the term use in foreign and Ukrainian science is analyzed. The correlation of
civilization identity with other forms of collective identity is defined. The author
explains research prospects of civilization identity in Ukrainian historiography.