Перший призов українців Східної Галичини до польської армії (1922–1923 рр.) - Мрака, І.Б. (Український історичний журнал, 2014)
Аналізуються підготовка та проведення військово-політичним керівництвом
Польщі першого загального призову в армію на території Східної Галичини, визначаються
труднощі цього процесу, відображається ставлення новобранців до
служби в польському війську. The article analyzes the preparation and performance of the first conscription in
Eastern Halychyna, organized by military and political authorities. The author
shows the difficulties of the campaign and the attitude to newcomers in Polish
armed forces.