Кримське ханство й Північне Причорномор’я в період правління Гаджи Ґірея (1442–1466 рр.) - Гулевич, В.П. (Український історичний журнал, 2014)
Висвітлюються політичні події навколо Кримського ханства за період правління
Гаджи Ґірея на тлі його боротьби з Саїдом Агметом ІІ та відносин із
Великим князівством Литовським, Молдавією, Османською імперією. Зроблено
спробу визначити кордони Кримського ханства та з’ясувати питання сплати данини з руських земель Литви. In the article covers the political events around the Crimean Khanate of Hacı Giray
against the background of his struggle with Sayid Ahmаd II and relationships with
Grand Duchy of Lithuania, Moldavia and Ottoman Empire. Author had attempted to
mark the Crimean Khanate borders and to examine the question of paying tribute from
Rus’ lands of Lithuania.