Генераторы стохастических колебаний на ЛОВ-клинотроне для систем скрытной связи, радиопротиводействия и радиомаскировки в миллиметровом диапазоне - Ефимов, Б.П. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Описаны результаты экспериментальных исследований нескольких способов возбуждения шумовых колебаний на ЛОВ-клинотроне в миллиметровом диапазоне радиоволн. Приведены электрические режимы и характеристики шумовых сигналов в зависимости от ряда параметров колебательных систем. Сделан сравнительный анализ спектральных характеристик разработанных макетов в миллиметровом диапазоне. В роботі описані результати експериментальних досліджень декількох шляхів збудження шумових коливань на ЛЗХ-клінотроні у міліметровому діапазоні радіохвиль. Наведені електричні режими та характеристики шумових сигналів у залежності від ряду параметрів коливальних систем. Зроблено порівняльний аналіз спектральних характеристик розроблених макетів в міліметровому діапазоні. The experimental results of different ways of an excitation of noise radiation in BWT-Clinotron in mm range are described in this paper. The electrical regimes and characteristics of noise radiation depending on several parameters of oscillating system are given. There is comparative analysis of spectral characteristics of developed devices in millimeter wave range.