Оценка наработки ⁹⁹Мо и ⁹⁹mТс на ⁹Ве(d,n) генераторе ХФТИ - Купленников, Э.Л.; Довбня, А.Н.; Цымбал, В.А.; Кандыбей, С.С.; Стоянов, А.Ф. (Вопросы атомной науки и техники, 2012)
Рассмотрена возможность производства изотопов ⁹⁹Мо и ⁹⁹mТс с помощью тепловых нейтронов нейтронного генератора ННЦ ХФТИ на основе ядерной реакции ⁹⁸Мо(nγ)⁹⁹Мо→⁹⁹mТс. Оценка наработки радионуклида ⁹⁹Мо на мишени молибдена естественного изотопного состава проведена для времени облучения 24 часа и плотности потока нейтронов 1·10¹² нейтр./см2·с. Выход ⁹⁹Мо оценивался для двух образцов весом 43,25 и 100 г. Учтен дополнительный вклад резонансных нейтронов, нейтронов реакции ⁹Ве( n,2n) и вклад ¹²С отражателя. Активность наработанного ⁹⁹mТс определена для десятикратной экстракции ⁹⁹mTc из изотопного генератора ⁹⁹Мо/⁹⁹mТс. A possibility of ⁹⁹mTc isotope production by using thermal neutron flux of NSC KIPT neutron generator based on ⁹⁸Мо(nγ)⁹⁹Мо → ⁹⁹mТс nuclear reaction is considered. An estimation of ⁹⁹Mo radionuclide production on natural molybdenum target was done for 24 hours duration of irradiation. The activity of ⁹⁹Mo was obtained for the initial neutron flux density of 1·10¹² n·сm-2·s-1. Estimation of molybdenum yield was performed for two samples with weight 43.25 and 100 g. Additional neutron contributions of the resonances, ⁹Be(n,2n) reaction, ¹²C reflector are taken into account. The accumulated activity of ⁹⁹mTc was defined for the tenfold extraction of 99mTc from isotope generator ⁹⁹Mo/⁹⁹mTc every 22.9 hours. Розглянута можливість напрацювання ізотопів ⁹⁹Мо та ⁹⁹mТс за допомогою тепловых нейтронів нейтронного генератора ННЦ ХФТІ на основі ядерної реакції ⁹⁸Мо(nγ)⁹⁹Мо→⁹⁹mТс. Оцінка напрацювання радіонукліда ⁹⁹Мо на мішені з молібдену природного ізотопного складу проведена для часу опромінення 24 години і щільності потоку нейтронів 1·10¹² нейтр.·см-2·с-1. Вихід ⁹⁹Мо оцінювався для двох зразків вагою 43,25 та 100 г. Враховано додатковий внесок резонансних нейтронів, нейтронів реакції ⁹Ве(n,2n) та ¹²C рефлектора. Активність напрацьованого ⁹⁹mТс визначена для десятикратної екстракції ⁹⁹mTc з ізотопного генератора ⁹⁹Мо/⁹⁹mТс через кожні 22,9 години.