Номинативное слово как компонент конструкции с уточнением - Фунтовая, Т.Б. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Статья посвящена механизму согласования употребления ономатологических
единиц в конструкциях с уточняющим компонентом, выраженным словом. Выбор
ономатологических единиц в каждом случае осуществляется с учетом ряда
параметров: прагматической ситуации, коммуникативной заданности, наличия в
языке синтетических способов выражения. Стаття присвячена з’ясуванню механізму використання ономатологічних
одиниць в конструкціях з уточнюваним компонентом, який є вираженим за допомогою
слова. Вибір ономатологічних одиниць у кожному випадку відбувається з урахуванням
параметрів: прагматичної ситуації, комунікативної заданості, наявності в мові
синтетичних засобів вираження The article is devoted to the consequence mechanism of onomatological units in the
constructions with specification component presented by a word. The choice of
onomatological units in every case is realized by pragmatic directives, communicative tasks
and synthetical means of expression in the language