Простір розвитку релігійного туризму в Криму - Галух, Г.О.; Сахнова, Н.С.; Швець, О.Б. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Проведено исследование одного из нетрадиционных направлений развития
туризма в Крыму – религиозного. Анализируются факторы, способствующие
становлению экскурсионного и паломнического направлений религиозного туризма.
Выявлены проблемы рационального использования материальной и сакральной
составляющих ресурсного потенциала религиозного туризма в Крыму. Проведено дослідження одного із нетрадиційних напрямків розвитку туризму в
Криму – релігійного. Аналізуються чинники, які створюють умови для становлення
екскурсійного та паломницького напрямків релігійного туризму. Висвітлюються
проблеми раціонального використування матеріальної та сакральної складових
ресурсного потенціалу туризму в Криму. The research of one of the non-traditional tourism development in the Crimea, hamely
of the religious one, is conducted. The factors allowing for the religious tourism excursion
and pilgrimage directions’ formation are analyzed. The problems of rational usage of the
material and sacral components of the Crimea’s religious tourism resources potential are
revealed.