Современное состояние и перспективы развития города Евпатория - Тропина, К.А. (Культура народов Причерноморья, 2002)
Евпатория имеет большие перспективы в плане развития курортной инфраструктуры и индустрии туризма. Развитие санаторно-курортного комплекса в городе направлено на увеличение заполняемости здравниц за счет повышения уровня комфортности, улучшения качества предоставляемых услуг, внедрения современных методик лечения, расширение хозрасчетной деятельности, организация рекламы возможностей курорта в средствах массовой информации, на научно-практических конференциях специалистов медиков из стран СНГ. Евпаторія має великі перспективи в плані розвитку курортної інфраструктури і індустрії туризму. Розвиток санаторно-курортного комплексу в місті направлений на збільшення заповнюваної здравниць за рахунок підвищення рівня комфортності, поліпшення якості послуг, упровадження сучасних методик лікування що надаються, розширення госпрозрахункової діяльності, організація реклами можливостей курорту в засобах масової інформації, на науково-практичних конференціях фахівців медиків з країн СНГ. Evpatoriya has large prospects in the plan of development of resort infrastrukturi and tourism industry. The development of sanatorno-kurortnogo complex in town is directed on the increase of filled of health-resorts due to the rise of comfort level, improvements of quality provided services, introduction of modern methods of medical treatment, expansion of selfsupporting activity, organization of advertising of possibilities of resort in the mass mediums, at the nauchno-prakticheskih conferences of specialists of physicians from the NIS countries.