Magnetic surfaces of stellarator-mirror hybrid in the Uragan-2М torsatron - Lesnyakov, G.G.; Shapoval, A.N.; Gubarev, S.P.; Zolototrubova, M.S.; Opaleva, G.P.; Makhov, M.N.; Kotenko, V.G.; Moiseenko, V.E.; Voitsenya, V.S. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
This study was carried out in support of the possibility of a nuclear fusion neutron source based on the plasma trap with a stellarator-mirror hybrid magnetic system to control the subcritical, fast nuclear reactor. The experiments were performed in Uragan-2M device, the torsatron with additional toroidal magnetic field, to measure the magnetic surfaces when the stellarator-mirror magnetic system is created by switching off a single toroidal magnetic field coil. The experiments confirmed the existence of closed magnetic surfaces in such a combined system. Это исследование выполнено в обоснование возможности создания термоядерного источника нейтронов на основе плазменной ловушки с гибридной магнитной системой стелларатор-пробкотрон для управления подкритическим быстрым ядерным реактором. На установке Ураган-2М, торсатроне с дополнительным тороидальным магнитным полем, проведены эксперименты по измерению магнитных поверхностей, когда магнитная система стелларатор-пробкотрон создается отключением одной катушки тороидального магнитного поля. Эксперименты подтвердили существование замкнутых магнитных поверхностей в такой комбинированной системе. Ці дослідження виконані для обґрунтування можливості створення термоядерного джерела нейтронів на основі плазмової пастки з гібридною магнітною системою стеларатор-пробкотрон для керування підкритичним швидким ядерним реактором. На установці Ураган-2М, торсатроні з додатковим тороїдальним магнітним полем, виконані експерименти по вимірюванню магнітних поверхонь тоді, коли магнітна система стеларатор-пробкотрон утворюється відключенням однієї котушки тороїдального магнітного поля. Експерименти підтвердили існування замкнених магнітних поверхонь у такій комбінованій системі.