Energy and particle fluxes in presence of RMP in axissymetric 2D tokamak plasmas - Moskvitin, A.O.; Moskvitina, Yu.K.; Shyshkin, O.A.; Yavorskij, V.O.; Schoepf, K. (Вопросы атомной науки и техники, 2013)
The magnetic field model of the original IFOSIT code was improved by the analytical model of the magnetic field, which takes into account Shafranov shift, elongation, triangularity and up-down asymmetry. The spatial and velocity dependence of the CFP source can be taken into account in the renewed code. New options are employed in renewed IFOSIT: calculation of energy and particle fluxes, calculation of the spatial and velocity distributions of lost and confined particles and time evolution of these distributions. Модель магнитного поля в коде IFOSIT была расширена при помощи аналитической модели магнитного поля, которая учитывает шафрановский сдвиг, эллиптичность, треугольность и асимметрию «верх-низ». В обновленном коде теперь учитывается форма профиля источника заряженных продуктов синтеза как в реальном пространстве, так и в пространстве скоростей. В новой версии кода IFOSIT реализованы новые возможности: вычисление потоков энергии и частиц, расчет распределений теряемых и удерживаемых частиц в реальном и скоростном пространствах и эволюция этих распределений. Модель магнітного поля в коді IFOSIT була розширена за допомогою аналітичної моделі магнітного поля, яка враховує шафранівський зсув, еліптичність, трикутність та асиметрію «верх-низ». У оновленому коді тепер враховується форма профілю джерела заряджених продуктів синтезу як в реальному просторі, так і в просторі швидкостей. У новій версії коду IFOSIT реалізовані нові можливості: розрахунок потоків енергії та частинок; розрахунок розподілів у реальному та швидкісному просторах для частинок, які втрачаються, та тих, які утримуються, та еволюція цих розподілів.