Зовнішня торгівля Російської імперії кінця ХІХ – початку ХХ ст.: оцінки державної політики в дореволюційній історіографії - Жиленкова, І.М. (Український історичний журнал, 2015)
Проаналізовано стан наукового вивчення дореволюційними історіографами
питань зовнішньої торгівлі кінця ХІХ – початку ХХ ст. Основну увагу акцентовано на з’ясуванні їх ставлення до політики Російської імперії у відповідній
сфері. Наявну наукову літературу розподілено на тематичні групи. Визначено
спільні та відмінні риси оцінок специфіки зовнішньої торгівлі вказаного періоду.
Констатовано залежність позиції авторів від їх соціального статусу й політичних поглядів. The state of scientific study of questions about foreign trade of the late 19 century –
early 20 century by pre-revolution historiographers is analyzed. The main attention
is paid to finding out of their attitude towards the policy of the Russian Empire
in the relevant sphere. The available scientific literature is divided into thematic
groups. Common and distinctive features of the estimations of foreign trade
specificity of the mentioned period are determined. The dependence of authors’
position on their social status and political views is established.