Міжнародна наукова конференція «Проблеми дослідження українського визвольного руху середини XX ст.» - Примаченко, Я.Л. (Український історичний журнал, 2015)
Представницький науковий форум із циклу «Проблеми дослідження українського визвольного руху середини ХХ ст.», який відбувся 14 листопада 2014 р. у Львові,
зібрав понад 60 дослідників з України, Білорусі, Литви. Загалом у рамках цього науково-дослідницького проекту відбулося вже два заходи. Перший із них – «Українська
повстанська армія в контексті національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи» (Львів, вересень 2012 р.) – концептуалізував український визвольний
рух у центральноєвропейській системі рухів опору. Другий – «Проблеми дослідження
українського визвольного руху 1920–1950-х рр.» (Львів, 25 жовтня 2013 р.) – окреслив
перспективні напрями дослідження та сприяв популяризації наукового знання про
роль і місце ОУН та УПА в історії України й Центрально-Східної Європи.