Investigation of the Integrated Trade Structure Environment Using Agentoriented Approach - Rogoza, M.E.; Vergal, K.Yu. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
In this paper, proposed the use of agent-based approach to the investigation of the integrated trade structure as an open dynamic socio-economic system that interacts with a large number of entities and business activities, exchanges substantial amounts of information. The article highlights the group of agents as a part of an environment of integrated commercial enterprise, established types of relationships between them. It is proposed to use the term "coalition potential" to describe the agents that may take part in integration processes. У даній роботі запропоновано використання агентно-орієнтованого підходу до дослідження зовнішнього середовища інтегрованої торговельної структури як відкритої динамічної соціально-економічної системи, що взаємодіє із значною кількістю суб’єктів господарювання, здійснює обмін значними масивами інформації. У статті виділено групи агентів у складі зовнішнього середовища інтегрованого торговельного підприємства, встановлено види зав’язків між ними. Запропоновано використання поняття «потенційна коаліція» для характеристики тих агентів, які за зміни умов можуть приймати участь у інтеграційних процесах. В данной работе предложено использование агентно-ориентированного подхода к исследованию внешней среды интегрированной торговой структуры как открытой динамической социально-экономической системы, которая взаимодействует с большим количеством субъектов хозяйственной деятельности, осуществляет обмен значительными массивами информации. В статье выделены группы агентов в составе внешней среды интегрированного торгового предприятия, установлены виды связей между ними. Предложено использование понятия«потенциальная коалиция» для характеристики тех агентов, которые при изменении условий могут принимать участие в интеграционных процессах.