Математическое моделирование нестационарных электромагнитных полей в фрагментах ротора синхронного турбогенератора - Пантелят, М.Г.; Сафонов, А.Н.,; Руденко, Е.К.; Шульженко, Н.Г. (Інстиут проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, 2010)
Описана методика конечноэлементного анализа нестационарных электромагнитных полей в трёхмерной постановке. Впервые проведено численное исследование и установлены особенности электромагнитного поля, плотности вихревых токов и добавочных потерь в стыках клиньев ротора турбогенератора. Описано методику скінченноелементного аналізу нестаціонарних електромагнітних полів у тривимірній постановці. Вперше проведено чисельне дослідження та встановлено особливості електромагнітного поля, густини вихрових струмів та додаткових втрат в стиках клинів ротора турбогенератора.