Методичне забезпечення комплексної оцінки вартості комерційного банку в кризових умовах - Артеменко, Д.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті запропонована методика комплексної оцінки вартості комерційного банку, яка слугуватиме надійним індикатором, що дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення щодо підтримки ефективного функціонування та розвитку кредитної організації. Базовим, вихідним елементом комплексної оцінки комерційного банку є визначення прогнозного індикатора кризи в банку, який дає можливість не лише підвищити ефективність здійснення антикризового менеджменту, але й дозволяє уникнути помилок при обранні методичного підходу для розрахунку вартості конкретного банку та виявити проблемний банк з метою більш детальної переоцінки його кредитного портфелю та портфелю цінних паперів. В статье предложена методика комплексной оценки стоимости коммерческого банка, которая будет служить надежным индикатором, позволяющим принимать более обоснованные решения по поддержке эффективного функционирования и развития кредитной организации.Базовым, исходным элементом комплексной оценки коммерческого банка является определение прогнозного индикатора кризиса в банке, дает возможность не только повысить эффективность осуществления антикризисного менеджмента, но и позволяет избежать ошибок при выборе методического подхода для расчета стоимости конкретного банка и выявить проблемный банк с целью более детальной переоценки его кредитного портфеля и портфеля ценных бумаг. In the article the method of valuation of complex commercial bank, which will serve as a reliable indicator that lets you make more informed decisions to support the effective functioning and development of the credit institution.The base, the initial part of a comprehensive evaluation of commercial banks is to determine the forecast indicator of the crisis in the bank, which makes it possible not only to increase the effectiveness of the implementation of crisis management, but also to avoid mistakes when choosing methodological approach for calculating the value of a particular bank and identify problematic bank to further revaluation its loan portfolio and securities portfolio.