Особенности движения аэросмеси на загрузочном участке вибропневмотранспортных систем с кольцевым эжектором - Волошин, А.И.; Пономаренко, С.Н.; Игнатович, Ю.Н. (Геотехнічна механіка, 2014)
Статья направлена на исследование параметров и режимов движения аэросмеси на загрузочном участке трубопроводных систем пневмотранспорта с кольцевым эжектором. Приведены характерные особенности взаимодействия потоков воздуха на смесительном участке кольцевого эжектора. Выполнен анализ синхронных и асинхронных режимов движения аэросмеси на загрузочном участке вибропневмотранспортных систем с кольцевым эжектором. Получена зависимость для определения коэффициента рассеивания кинетической энергии аэросмеси с учетом технологических и режимных параметров работы оборудования данного типа. В статье предложен новый подход к рассмотрению потерь энергии на различных участках загрузочной зоны вибропневмотранспортных систем с кольцевым эжектором. Показано влияние на энергетические потери воздушного потока различных режимов движения аэросмеси в загрузочной зоне вибропневмотранспортых систем эжекторного типа. Полученные результаты могут быть применены при расчете и проектировании загрузочных устройств пневматических трубопроводных систем, в том числе оборудования для пневматической закладки выработанного пространства шахт. Стаття спрямована на дослідження параметрів і режимів руху аеросуміші на завантажувальній ділянці трубопровідних систем пневмотранспорту з кільцевим ежектором. Наведено характерні особливості взаємодії потоків повітря на змішувальній ділянці кільцевого ежектора. Виконано аналіз синхронних і асинхронних режимів руху аеросуміші на завантажувальній ділянці вібропневмотранспортних систем з кільцевим ежектором. Одержано залежність для визначення коефіцієнту розсіювання кінетичної енергії аеросуміші з урахуванням технологічних та режимних параметрів роботи обладнання даного типу. У статті запропоновано новий підхід до розгляду втрат енергії на різних ділянках завантажувальної зони вібропневмотранспортних систем з кільцевим ежектором . Показано вплив на енергетичні втрати повітряного потока різних режимів руху аеросуміші в завантажувальній зоні вібропневмотранспортих систем ежекторного типу. Отримані результати можуть бути застосовані при розрахунку та проектуванні завантажувальних пристроїв пневматичних трубопровідних систем, у тому числі обладнання для пневматичної закладки виробленого простору шахт. This article studies parameters and modes of air mixture flowing in the feed sector of pipeline systems in the pneumatic transport with annular ejector. Defining characteristics of interaction between air flows in the mixing sector of the annular ejector are shown. Synchronous and asynchronous modes of air mixture motion in the feed sector of the vibro-pneumatic transport systems with an annular ejector is analyzed. Dependence was established for determining coefficient of kinetic energy dispersion of the air mixture with taking into account technological and operational parameters of this type equipment. This article proposes a new approach for determining energy losses in different parts of the feed sector of the vibro-pneumatic transport systems with an annular ejector. Impact of the different modes of air mixture flowing in the feed sector of the vibro-pneumatic ejector-type transport systems on the energy loss of the air streams is shown. The findings can be used for calculating and designing feeding equipment for the pneumatic pipeline systems including equipment for pneumatic stowing of the mine goaf.