Еколого-економічні засади забезпечення сталого розвитку екологізованих підприємств в зоні зрошення - Олійник, Л.В. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Розглянуті питання формування механізму екологізації зрошення земель в умовах ринку. Обґрунтовано системно-екологічний підхід до модернізації виробництва. Запропоновано нові принципи оптимізації структури використання зрошуваних земель. Рассмотрены вопросы формирования механизма экологизации орошения земель в условиях рынка. Обоснован системно-экологический подход к модернизации производства. Предложены новые принципы оптимизации структуры использования орошаемых земель. The formation of ecologization mechanism of earth irrigation in the market condition is considered. The system-ecological approach to modernization of production is proved. New optimization principles of structure of irrigable earth use are offered.