Совмещение планшета панорамного гидроакустического комплекса со спутниковой картой - Гончар, А.И.; Федосеенков, С.Г.; Шундель, А.И.; Худоконь, В.В.; Сафонов, А.В. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Рассмотрены основы построения планшета обследованных акваторий гидроакустического комплекса с нанесением эхограмм дна на спутниковую карту. Обоснована актуальность и практическое значение результатов анализа информации
построенного планшета на примере сопряжения со спутниковой картой и привязкой к географическим координатам, при мониторинге акваторий. Приведены характерные примеры реально обследованных участков. Розглянуто основи побудови планшета обстежених акваторій
гідроакустичного комплексу з нанесенням ехограм дна на супутниковій карті. Обгрунтовано актуальність і практичне значення результатів аналізу інформації побудованого планшета на прикладі сполучення із супутниковою картою і прив'язкою
до географічних координат, при моніторингу акваторій. Наведено характерні приклади реально обстежених ділянок. This work represents the basics of the map-case making for inquired areas
by the waters sonar system with the application of the bottom echograms on a satellite
map. The urgency and practical importance of the analysis of map-case information were
substantiated on the example of the interface with the satellite map and geo-referenced in
the monitoring of water areas. Typical examples of actual inquired areas were made.