Берегоукріплення древнього городища «Херсонес Таврійський» - Ромащенко, М.І.; Ляшевський, В.І.; Войтович, І.В.; Левченко, А.І.; Ковтунович, І.В.; Яковлев, В.В. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Наведено сучасний стан берегової зони древнього городища "Херсонес Таврійський", визначено характер і наслідки її руйнування, надано технічні рішення щодо
берегоукріплення. Дано современное состояние береговой зоны древнего городища
"Херсонес Таврический", определен характер и последствия ее разрушения, предоставлено техническое решение относительно берегоукрепления. The modern state of coastal area of ancient settlement "Khersones
Tavricheskiy" is given, the character and consequences of its destruction is determined,
the technical decision is given by means of coast protection.