Микологические исследования в сероводородной зоне Черного моря (обзор) - Копытина, Н.И.; Зайцев, Ю.П. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Изложена история изучения грибов в сероводородной зоне Черного моря с сороковых годов прошлого века до настоящего времени, проанализированы результаты проведенных исследований. Представлен таксономический список микромицетов, найденных в сероводородной батиали Черного моря. Викладено історію та методи дослідження грибів у сірководневій зоні Чорного моря з сорокових років минулого століття до нашого часу, проаналізовано результати проведених досліджень. Представлено таксономічних список мікроміцетів, знайдених у сірководневій батіалі Чорного моря. History and methods of mycological researches in the Black Sea hydrosulphuric zone from the 40th of the past century until present are described; results of the conducted researches are analyzed. Taxonomic list of micromycetes isolated from the hydrosulphuric bathial of the Black Sea is represented.