Рост и продукция устрицы (Ostrea edulis l.) лимана Донузлав Черного моря - Сытник, Н.А. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Исследованы рост и продукционные показатели плоской устрицы лимана Донузлав (западное побережье Крыма Черного моря). Выявлены общие тенденции
динамики абсолютной и удельной скорости весового роста моллюсков. Дана характеристика изменений продукции, элиминации и Р/В-коэффициента в популяции
исследуемого вида в процессе 3-х летнего выращивания. Досліджено зростання і продукційні показники плоскої устриці лиману Донузлав (західне побережжя Криму Чорного моря). Виявлені загальні
тенденції динаміки абсолютної і питомої швидкості вагового росту молюсків. Дана
характеристика змін продукції, елімінації і Р/В-коефіцієнту в популяції
досліджуваного виду в процесі 3-річного вирощування. Growth and production indicators of estuary Donuzlav (the west of Crimea
Black Sea) flat oyster were investigated. The general tendencies of dynamics of
mollusks weight growth absolute and specific speed were revealed. The characteristics of
changes of production values, elimination and Р/В-coefficient in the population of the
investigated species during 3 years culture were given.