Діяльність І.Кістяковського в урядах Української Держави (травень – грудень 1918 р.) - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2015)
Досліджується діяльність відомого юриста І.Кістяковського на посадах державного секретаря й міністра внутрішніх справ Української Держави, його внесок
у налагодження функціонування держапарату, місцевих адміністрацій, правоохоронних органів. Показано еволюцію політичних поглядів, особливості характеру, складні відносини з колеґами-урядовцями. Широко використано неопубліковані архівні документи, а також свідчення сучасників. In this article author researches the activity of famous lawyer I.Kistiakovs’kyi as a
Secretary of State and Interior Minister of Ukrainian State, his contribution to the
functioning of the state machinery, local authorities, enforcement agencies organizing.
This work shows the political views evolution, the features of the nature and difficult relationships with government co-workers. Author used the large content of non-published documents and the contemporaries proof.