Інтелектуальний капітал України: проблеми його формування та нагромадження - Антонюк, В.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Досліджено проблеми формування інтелектуального капіталу України, пов’язані зі зниженням кількісних та якісних параметрів розвитку вищої освіти, сфери наукової діяльності та їх слабким зв’язком з бізнесом. Відзначено зниження використання об’єктів права інтелектуальної власності. Проаналізовано причини нагромадження проблем у сфері формування інтелектуального капіталу та окреслено шляхи їх подолання. Исследованы проблемы формирования интеллектуального капитала в Украине, связанные со снижением количественных и качественных параметров развития высшего образования, научной деятельности и их слабой связи с бизнесом. Отмечено снижение использования объектов права интеллектуальной собственности. Проанализированы причины накопления проблем в сфере формирования интеллектуального капитала и намечены пути их преодоления. Researched issues intellectual capital in Ukraine, associated with a reduction in the quantitative and qualitative development of higher education, parametrametrov scientific activity and their tenuous link with the business community. Noted a marked reduction in the use of intellectual property. Analyzed the reasons for the accumulation of problems in the sphere of intellectual capital and the ways to overcome them.