Тенденції та закономірності інвестування інноваційного розвитку вітчизняної добувної промисловості - Драчук, Ю.З.; Кочешкова, І.М.; Трушкіна, Н.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Проаналізовано динаміку показників інвестиційної діяльності підприємств добувної промисловості. Виконано порівняльний аналіз результатів прогнозування обсягу інвестиційних ресурсів для інноваційного розвитку добувної промисловості (в тому числі вугільної галузі) з використанням сучасних методів. Досліджено тенденції та закономірності інвестування інноваційного розвитку вугільної промисловості із застосуванням методів прогнозування та урахуванням реального стану діяльності вугледобувних підприємств. Визначено пріоритетні напрями розвитку публічно-приватного партнерства як дієвого механізму активізації інвестиційної діяльності вугледобувних підприємств. Проанализирована динамика показателей инвестиционной деятельности предприятий добывающей промышленности. Выполнен сравнительный анализ результатов прогнозирования объема инвестиционных ресурсов для инновационного развития добывающей промышленности (в том числе угольной отрасли) с использованием современных методов. Исследованы тенденции и закономерности инвестирования инновационного развития угольной промышленности с применением методов прогнозирования и учетом реального состояния деятельности угледобывающих предприятий. Определены приоритетные направления развития государственно-частного партнерства как действенного механизма активизации инвестиционной деятельности угледобывающих предприятий. Dynamics of investment in the extractive industries analyzed. Comparative analysis of forecasting the volume of investments for innovative development of the mining industry (including the coal industry) is made using modern methods. Trends and patterns of investment innovative development of the coal industry are investigated using the methods of forecasting and taking into account the real state of activities of coal mining enterprises. Priority directions of development of public-private partnerships as an effective mechanism of investment activity coal enterprises defined.