Світові тенденції реформування державного регулювання малого і середнього підприємництва - Ляшенко, В.І.; Толмачова, Г.Ф. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Досліджується зарубіжний досвід щодо підходів до реформування державного регулювання малого і середнього підприємництва. Наводяться результати аналізу міжнародної практики підтримки малого та середнього бізнесу за допомогою світових рейтингів і показників. За результатами дослідження зарубіжного досвіду надано пропозиції щодо формування основних напрямів підтримки малого та середнього підприємництва в Україні. Исследуется зарубежный опыт подходов к реформированию государственного регулирования малого и среднего предпринимательства. Приводятся результаты анализа международной практики поддержки малого и среднего бизнеса с помощью мировых рейтингов и показателей. По результатам исследования зарубежного опыта даны предложения относительно формирования основных направлений поддержки малого и среднего предпринимательства в Украине. Foreign experience of going is investigated near reformation of government control of small and middle enterprise. Results over of analysis of international practice of support of small and middle business are brought by means of the world rating and indexes. On results research of foreign experience given suggestion in relation to forming of basic directions of support of small and middle enterprise in Ukraine.