Методичний підхід до складання стратегічних бюджетів промислового підприємства - Берсуцька, С.Я.; Каменська, О.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Запропоновано для фінансового обґрунтування виділення коштів підприємства на реалізацію його стратегічних цілей використовувати систему стратегічного бюджетування, яка спрямована на підвищення ефективності нематеріальних активів у цілому. Для створення економічних передумов реалізації стратегічних показників збалансованої системи підприємства, які характеризують нематеріальні активи та виділення необхідних коштів, обґрунтовано методичний підхід до розвитку зв’язків між системою бюджетування і стратегією господарюючого суб’єкта, який представлено у вигляді механізму інтеграції бюджетування та збалансованої системи показників. Предложено для финансового обоснования выделения средств предприятия на реализацию его стратегических целей использовать систему стратегического бюджетирования, которая направлена на повышение эффективности нематериальных активов в целом. Для создания экономических предпосылок реализации стратегических показателей сбалансированной системы предприятия, которые характеризуют нематериальные активы и выделения необходимых средств, обоснован методический подход к развитию связей между системой бюджетирования и стратегией хозяйствующего субъекта, который представлен в виде механизма интеграции бюджетирования и сбалансированной системы показателей. A justification for the financial allocations on the implementation of its strategic goals using strategic budgeting system, which is aimed at improving the efficiency of intangible assets as a whole. To create the economic prerequisites for implementing strategic performance balanced system, which is characterized intangible assets and allocation of resources, in the article the methodical approach to the development of relations between the system of budgeting and strategy entity that is represented as a mechanism of integration and balanced budgeting system indicators.