Современные тенденции развития управленческой деятельности организаций - Ильин, С.Ю. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Изложены сформулированные автором тенденции развития управленческой деятельности организаций, функционирующих в современных условиях хозяйствования, отличающихся сложностью и многосторонностью решаемых вопросов их руководством. Основное внимание сконцентрировано на диверсификации менеджмента, принципах управления, предъявляемых к менеджерам требованиях, факторах эффективного управления, типах связей в организационной структуре, лидерских качествах менеджеров, методах принятия управленческих решений. Представленный материал может быть полезен руководству всех организаций, особенно занятых в коммерческом секторе экономики, при осуществлении мероприятий, направленных на максимально эффективное достижение поставленных целей и решение соответствующих задач. Викладено сформульовані автором тенденції розвитку управлінської діяльності організацій, які функціонують у сучасних умовах господарювання, що відрізняються складністю і багатосторонністю вирішуваних питань їх керівництвом. Основну увагу сконцентровано на диверсифікації менеджменту, принципах управління, вимогах, які пред'являються до менеджерів, факторах ефективного управління, типах зв'язків в організаційній структурі, лідерських якостях менеджерів, методах прийняття управлінських рішень. Наведений матеріал може бути корисним керівництву всіх організацій, особливо зайнятих у комерційному секторі економіки, при здійсненні заходів, спрямованих на максимально ефективне досягнення поставлених цілей і вирішення відповідних завдань. The author formulated the tendencies of development of administrative activity of entities operating in the current business environment, characterized by complexity and versatility of the issues their leadership. The main attention is concentrated on diversification of management, management principles applicable to the managers requirements, factors of effective management, the types of relationships in organizational structure, leadership qualities of managers, methods of managerial decision-making. The material presented can be useful to leaders of all organizations, especially those in the commercial sector of the economy, the implementation of measures aimed at the most effective achievement of goals and decision tasks.