Анализ перспектив отраслей украинской экономики при выходе из кризиса - Прокопенко, Р.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Установлено, что наиболее перспективными отраслями-локомотивами в Украине являются: сельское хозяйство, пищевая промышленность и IT-отрасли, которые уже сейчас или в ближайшее время могут быть источником валютных поступлений; машиностроение, которое еще имеет потенциал, но нуждается в серьезной модернизации для перехода Украины в неоиндустриальную эпоху; строительство транспортной инфраструктуры, которая необходима как для использования выгодного географического расположения Украины, так и для развития внутренней торговли; строительство доступного жилья, которое даст толчок развитию внутренней экономики и позволит снизить отток из Украины наиболее квалифицированного и экономически активного населения. Встановлено, що найбільш перспективними галузями-локомоти- вами в Україні є: сільське господарство, харчова промисловість та IT-галузі, які вже зараз або найближчим часом можуть бути джерелом валютних надходжень; машинобудування, яке ще має потенціал, але потребує серйозної модернізації для переходу України в неоіндустріальну епоху; будівництво транспортної інфраструктури, що необхідна як для використання вигідного географічного розташування України, так і для розвитку внутрішньої торгівлі; будівництво доступного житла, яке дасть поштовх розвитку внутрішньої економіки і дозволить знизити відплив з України найбільш кваліфікованого і економічно активного населення. It is set that the most perspective industries-locomotives in Ukraine it is been: agriculture, food industry and IT, are industries which already now or in the near time can be the source of currency receipts; machinery, which has potential, but needs serious modernization for passing of Ukraine to the neoindustrial age; building of a transport infrastructure, which is needed both for the use of advantageous geographical location of Ukraine and for development of domestic trade; building of accessible habitation which will give a shove to development of internal economy and will allow to reduce an outflow from Ukraine most skilled and economic active population.